Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Ćwiczenia. Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów

okładka

Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Ćwiczenia. Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów

Produkt jest aktualnie niedostępny

Kliknij tutaj, jeśli chcesz otrzymać maila, gdy produkt się ukaże.

OPIS

Ćwiczenia pomogą uczniom przygotować się do egzaminu z kwalifikacji T6. Sporządzanie potraw i napojów. Są świetnym powtórzeniem wiedzy i umiejętności obejmującym ocenę jakości żywności, ocenę towaroznawczą, ocenę organoleptyczną, klasyfikację żywności pod względem wartości odżywczej, trwałości, pochodzenia, jak i zastosowania kulinarnego oraz z zakresu metod utrwalania i znakowania środków spożywczych. Proponowane zadania utrwalają zasady dobrych praktyk przechowywania żywności, których przestrzeganie zachowuje jakość zdrowotną sporządzanych potraw i napojów.
Dla nauczycieli są pomocą dydaktyczną, mogą też stać się inspiracją do opracowania własnych ćwiczeń.
Na końcu każdego rozdziału zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.

DODATKOWE INFORMACJE

  • Format:170x240 mm
  • Liczba stron:178
  • Oprawa:miękka
  • ISBN-13:9788389184658
  • Data wydania:15 czerwiec 2016
  • Numer katalogowy:308564

RECENZJEjak działają recenzje?

Lista recenzji jest pusta

DOSTAWA

DARMOWA dostawa powyżej 299 zł!

Realizacja dostaw poprzez:

  • ups
  • paczkomaty
  • ruch
  • poczta

OPINIE

Nasza strona używa plików cookies, w celu ułatwienia Ci zakupów. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności

© 2006-2024 Gildia Internet Services Sp. z o.o. and 2017-2024 Prószyński Media Sp z o.o. PgSearcher